En deute
amb la societat

El Capitalisme Conscient promou el potencial innat dels negocis per tenir un impacte positiu en el món.

El Capitalisme Conscient existeix

per elevar la humanitat

El Capitalisme Conscient combina fonaments del capitalisme com l’intercanvi voluntari, l’emprenedoria, la competència i la llibertat de comerç amb valors humanistes com la confiança, la compassió, la col·laboració i la creació de valor.

«Capitalisme Conscient és una forma més complexa de capitalisme que reflecteix i equilibra la forma natural d’interdependència de la vida i de tots els grups d’interès de l’empresa».

 JOHN MACKEY,
cofundador i co-CEO de Whole Foods Market, Trustee, Conscious Capitalism Inc.

En què creiem?

Creiem que els negocis són bons perquè creen valors; són ètics perquè es basen en un intercanvi voluntari; són nobles perquè poden elevar la nostra existència; i són heroics perquè treuen a persones de la pobresa i creen prosperitat. 

Creiem sense dubtar-ho que l’emprenedoria és el recurs més poderós de cooperació social i progrés humà que s’hagi concebut mai.

“Practicar Capitalisme Conscient enriqueix la teva vida i la vida de les persones amb les que fas negocis. I és, sens dubte, la manera més divertida, duradora i beneficiosa de muntar un negoci sostenible”.

KIP TINDELL,
chairman & CEO de The Container Store, Trustee, Conscious Capitalism Inc

Els quatre pilars

del Capitalisme Conscient

El Capitalisme Conscient neix sobre 4 principis que guien i fonamenten l’activitat empresarial:

  • Propòsit superior: Reconèixer que cada negoci té un propòsit que va més enllà de generar beneficis econòmics.
  • Orientació cap als grups d’interès (stakeholders): Reconèixer que la interdependència natural de la vida i els fonaments humans dels negocis requereixen crear valor amb i per als diferents grups d’interès (clients, empleats i empleades, proveïdors, inversors, comunitats i mig ambient.). Igual que la vida forma un ecosistema, els grups sans d’interès comporten a un sistema sa de negocis.
  • Lideratge conscient: Les organitzacions humanes socials són creades i dirigides per líders, persones que veuen un camí i inspiren a altres a acompanyar-los en ell. Les i els líders conscients entenen i abracen el propòsit superior de l’empresa i se centren a crear valor i harmonitzar els interessos dels stakeholders de la mateixa. Reconeixen la funció integradora de la cultura organitzacional i persegueixen l’objectiu de cultivar una cultura conscient.
  • Cultura conscient: Els valors, principis, pràctiques que fonamenten el teixit social d’una organització i connecten a tots els seus grups d’interès.

Inspirar.
Educar.
Compartir.

Si vols rebre la nostra newsletter i estar a el dia de les
les nostres activitats, deixa’ns les teves dades.